top of page

About

Al van jongs af aan observeer ik de wereld met de vraag waarom mensen doen wat ze doen, en waarom is de wereld zo als hij is. 

Ik groeide op in een dorpje aan de Nederlands\Belgische grens en observeerde de gewoontes en gebruiken die zo verschilden die bij ons thuis.  Met een moeder die opgroeide in Nederlands indië en een groot deel van haar jeugd doorbracht in een Jappenkamp en een kunstzinnige vader die lange tijd in Brazilië leefde.  In de vorm van verhalen probeerde ik deze observaties al op jonge leeftijd vast te leggen.

Mijn interesse in film, animatie en fotografie deden mij besluiten naar de kunstacademie te gaan.

 

In 1992 studeerde ik af aan de Hogeschool der Kunsten, studierichting Kunst Beeld en Mediatechnologie, met een animatiefilm en een HDTV productie. Naast fotografie en film is mijn fascinatie voor animatie hier gegroeid. Het gaf me de mogelijkheid fantasie en werkelijkheid met elkaar te verbinden.

 

Na jarenlang gewerkt te hebben binnen diverse media bedrijven, en nadat ik in 2000 mijn eigen mediastudio '3rdeye' oprichtte, ben ik me vanaf 2007 uitsluitend gaan richten op mijn eigenlijke passie, onafhankelijke film en autonoom werk maken.

Na jaren veel gereisd te hebben over de wereld  is het Brabantse land in mijn werk een steeds grotere rol gaan spelen. Met name het soms troosteloze grensgebied waar mijn jeugd zich afspeelde vormt een grote inspiratiebron. In mijn werk ben ik op zoek naar de mens in al haar echtheid. Ik probeeer door de lagen van maskers heen te kijken en contact te maken met de ‘echte mens’. De mens en haar gedragingen in relatie tot haar omgeving fascineert me.  De poëzie van het beeld.  Zonder oordeel. De verstilling.

bottom of page